uitvaartkosten en verzekering

Kosten
Hoeveel een uitvaart kost, is erg afhankelijk van de keuzes die u maakt. Zo is een begrafenis vanwege de grafrechten duurder dan een crematie en een vurenhouten kist goedkoper dan een eikenhouten exemplaar. Een uitvaart kan heel “basic” zijn waardoor de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Aan een uitgebreidere uitvaart zijn uiteraard ook andere kosten verbonden.


Samen met u bekijken wij graag de mogelijkheden en uw budget, zodat u van te voren een duidelijk en eerlijk beeld heeft van de kosten en achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kiest u voor Marquer uitvaarten, dan ontvangt u binnen 24 uur een offerte waarin de begrote kosten transparant op een rijtje staan.


Verzekering
Sommige verzekeraars doen het voorkomen alsof u verplicht bent om de uitvaart door hen te laten regelen. Dit is echter niet het geval. U bent geheel vrij om te kiezen voor een eigen uitvaartondernemer.


Heeft u een kapitaalverzekering, dan wordt na overlijden het verzekerde bedrag aan u uitbetaald. Bij een natura verzekering keert de verzekeraar uit in een vastgesteld pakket diensten en goederen. Wilt u afzien van dit pakket, dan keren zij hiervoor een geldbedrag uit en bent u vervolgens vrij om voor een andere uitvaartondernemer te kiezen. Hoeveel de verzekering uitbetaalt, kunt u navragen bij de verzekeraar. Uiteraard doen wij dit ook graag voor u.