uitvaart vormgeven

een passend en persoonlijk afscheid

Wanneer de overleden geen wensen omtrent de uitvaart heeft vastgelegd, zult u als nabestaande na het overlijden een aantal beslissingen moeten nemen wat betreft het plannen en vormgeven van de uitvaart. Marquer uitvaarten helpt u daar graag bij. Zowel praktisch, adviserend en ondersteunend. Het biedt u de geruststellende zekerheid dat er niets over het hoofd wordt gezien en dat u recht doet aan de wensen van de overledene.


De meest in het oog springende zaken zijn:

Verzorging van de overledene
Overlijdt iemand thuis, dan neemt Marquer de eerste verzorging voor zijn rekening. Familieleden worden hierbij uitgenodigd om te assisteren. Bij overlijden in een verpleeg- of ziekenhuis, neemt het verplegend personeel meestal de eerste verzorging op zich.


Opbaren
U heeft de mogelijkheid de overledene thuis of in een uitvaartcentrum op te baren. Die keuze is persoonlijk en geheel aan u. De overledene hoeft overigens niet in een kist te worden opgebaard te worden, dit kan ook op een bed of in een wade met opbaarplank.


Begrafenis of crematie
In veel gevallen is bekend of de overledene begraven of gecremeerd wil worden. Soms is er sprake van een familiegraf. Zijn de wensen van de overledene niet bekend, dan helpt Marquer u bij het maken van een keuze door de verschillende mogelijkheden en locaties aan u voor te leggen. Wij zijn goed op de hoogte van de kenmerken en karakteristieken van begraafplaatsen en crematoria in de regio, de bereikbaarheid, de sfeer en de mogelijkheden.


Vormgeven afscheidsplechtigheid
Geen uitvaart is is bij Marquer uitvaarten hetzelfde. U heeft de regie en bepaalt hoe de plechtigheid er uiteindelijk uit komt te zien. Uiteraard adviseren en assisteren we u daarbij tot in de details. Er zijn verschillende mogelijkheden om de afscheidsplechtigheid een persoonlijke invulling te geven.

Rouw- en volgauto’s
Naast het aanbod van traditionele rouw- en volgauto’s zijn er ook alternatieve mogelijkheden van vervoer, zoals bijvoorbeeld een rouwkoets, uitvaartbus, uitvaartmotor of eigen vervoer. Wij brengen uw wensen en die van de overledene graag in praktijk.


Rouwdrukwerk
De rouwkaart en rouwadvertentie zijn vaak de eerste middelen waarmee de nabestaanden hun emoties kunnen vormgeven. Marquer werkt met een online systeem waarin u kunt kiezen uit bestaande voorbeelden of een persoonlijk ontwerp kunt maken. Naast de rouwkaarten en rouwadvertentie zijn er ook volop mogelijkheden voor nagedachtenis-prentjes, dankbetuigingen en liturgieën.


Bloemen
Bloemen hebben vaak een persoonlijke betekenis. In vorm, geur, kleur of herinnering. Het is dan ook niet vreemd dat bloemen bij veel uitvaarten op verschillende momenten tijdens de plechtigheid een belangrijke rol spelen. Marquer werkt samen met diverse ervaren bloemisten die uw wensen en ideeën kunnen vervullen.